Strona główna Kuchnia Woda pełna zdrowia i smaku

Woda pełna zdrowia i smaku

88
0
PODZIEL SIĘ
Woda pełna zdrowia i smaku

Nie ma istotniejszego składnika naszego codziennego menu niż woda. Bez niej nie jesteśmy w stanie przeżyć, nasze ciało w większości składa się właśnie z wody. Trudno zatem zachować pełnię sił witalnych – bez wody najwyższej jakości. I tu zaczyna się problem – woda uzdatniona, nie oznacza automatycznie wody w optymalnym wydaniu. Woda, z której korzystamy, pozbawiona jest co prawda niebezpiecznych substancji, jednak jej jakość bywa niezadowalająca. Dzięki prostemu i skutecznemu procesowi filtracji możemy uzyskać wodę o lepszych parametrach chemicznych i fizycznych.

Filtry, czyli inwestycja w zdrowie

Wraz z rozwojem świadomości zdrowotnej społeczeństwa – rośnie również zainteresowanie zdrowszym trybem życia, a co za tym idzie – korzystaniem z różnych metod i urządzeń, dzięki którym możemy zapewnić sobie większą dawkę zdrowia.

Doskonale wiemy, że w zdrowie warto inwestować – najlepiej każdego dnia. Jeśli chcemy zachować dobre samopoczucie – musimy korzystać z jak najzdrowszej energii, niezbędnej do życia – czyli m.in. z wody odpowiednio uzdatnionej, oczyszczonej i posiadającej w swoim składzie drogocenne dla zdrowia składniki, takie jak magnez.

Dzięki nowoczesnym i bardzo wydajnym filtrom możemy zdecydowanie podwyższyć jakość wody, z której korzystamy na co dzień w naszych domach (i nie tylko). Filtry – jak sama nazwa wskazuje – filtrują wodę, a więc pozbawiają ją ewentualnych pozostałości po procesie uzdatniania – np. chloru, który wpływa niekorzystnie na zapach i smak wody.

Takie są np. cieszące się dużą popularnością filtry Dafi, które nie tylko radzą sobie doskonale z pozostałościami chloru, ale redukują również osadzanie się kamienia (czyli osadu, głównie pochodzenia wapniowego) na ściankach urządzeń mających bezpośredni kontakt z wodą – np. dzbanków, czajników czy ekspresów do kawy.

Dzięki zastosowaniu filtrów, urządzenia te są dłużej żywotne i rzadziej ulegają awariom. Filtry Dafi nie tylko uwalniają wodę od niekorzystnych substancji, ale również wzbogacają ją o cenne pierwiastki.

Ekologiczne filtrowanie

Stosowanie filtrów jest opłacalne z różnych powodów. Po pierwsze – zdrowie, po drugie – smak (od razu zauważymy różnicę w klarowności i smaku napojów przyrządzanych na bazie wody niefiltrowanej i filtrowanej). Po trzecie – opłacalność – lepszej jakości woda, to woda zmiękczona, a więc mniej osadów na ściankach urządzeń AGD, a co za tym idzie – mniejsze zużycie prądu i mniejsza podatność na awarie.

Wreszcie – jest jeszcze czwarty powód, dla którego warto korzystać z filtrów do wody. Filtry te są ekologiczne, a ich stosowanie przyczynia się do zmniejszenia zużycia plastiku. Zaledwie jeden filtr Dafi jest w stanie zastąpić ponad sto półtoralitrowych butelek wody miesięcznie. Jego wydajność określa się na poziomie 100 do 150 litrów wody w trzydzieści dni.

Takie właściwości posiada m.in. filtr Dafi Classic. Co ciekawe – jest to filtr uniwersalny, który pasuje nie tylko do dzbanków marki Dafi, ale również innych firm, takich jak: Brita, Anna, Kenwood oraz Laica.

[Głosów:0    Średnia:0/5]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here